Medical taping

Medical Taping Concept (MTC)

Deze taping methode is ontstaan begin jaren ’70 en wordt wereldwijd door artsen en therapeuten toegepast in de praktijk.

Het is een elastische tape in tegenstelling tot andere tapeproducten. Het bevordert de mobiliteit van gewrichten, door het stimuleren van spieren die het bewegen mogelijk maken.

Drie aandachtsgebieden:
1. De tape beïnvloedt de zenuw- en doorbloedingssystemen in het lichaam en het ondersteunt lichaamseigen genezingsprocessen.
2. Het werkt volgens de principes van het houdings- en bewegingsapparaat van de mens.
3. Het ondersteunt spieren, maar ook de doorbloeding, het lymfesysteem en het ondersteunt de regulatie van de lichaamstempratuur.

De tape heeft meerdere functies;
- Het ondersteunen/activeren van spieren.
- Het helpen ontspannen van spieren.
- Het ondersteunen van de bewegelijkheid van gewrichten.
- Pijndemping.
- Oedeemregulatie.
- Doorbloedingsbevordering.

Medical taping valt onder de reguliere behandeling fysiotherapie en dient als extra interventie bij de aanpak van diverse gezondheidsproblemen. Het is een toegevoegde interventie voor de behandelend fysiotherapeut, die hij/zij kan toepassen in het bevorderen van uw persoonlijk herstelproces, naast de overige instructies en interventies die bij het fysiotherapeutische hulpverleningsproces van toepassing zijn zoals oefentherapie, massage en het mobiliseren van gewrichten.

Vraag de behandelend fysiotherapeut naar meer informatie en of de mogelijkheden van de toepasbaarheid van MTC bij het oplossen van uw gezondheidsprobleem.

Balans heeft drie fysiotherapeuten, die hiervoor aanvullende opleiding hebben genoten. Emile Haima, Steven Walgers en Joren de Wit.

Kijk voor meer informatie op:
https://www.fysiotape.nl/over-fysiotape/medical-taping-concept/

ContactContact
Contact

Laat hier uw vraag achter.

* Verplicht
Verstuur bericht